• 1

RIJ VEILIG, DRAAG EEN HELM!


RIJ VEILIG, DRAAG EEN HELM!


Steeds meer helmen zijn uitgerust met MIPS. In onze collectie MET helmen hebben bijna alle modellen MIPS in de helm.
MIPS is de afkorting van 'Multi-directional Impact Protection System.


Wat biedt deze extra beveiliging? Je zal nog steeds in het verkeer goed op moeten letten maar als je dan toch valt of wordt aangereden dan geeft MIPS extra bescherming aan je hersenen.


Tussen de harde buitenkant en de voering is een wrijvingsarme laag geplaatst die onafhankelijk kan bewegen. Bij de MET helmen is dit een gele plastic extra laag. Wanneer je tijdens een valpartij wordt blootgesteld aan een harde impact onder een bepaalde hoek dan zal de wrijving laag er voor zorgen dat de helm kan schuiven over het hoofd. Hiermee wordt de impact van de val verdeeld. Wetenschappelijke studies van hersenspecialisten hebben uitgewezen dat daardoor de kans op ernstige hersenschade minder groot is en hierdoor minder hersenschade voorkomt bij ernstige valpartijen. MIPS is door Zweedse hersenspecialisten ontwikkeld.


Is een helm zonder MIPS onveilig ? NEE. Bij helmen zonder MIPS systeem wordt de klap door de schaal aan de buitenkant opgevangen, de EPS zal ingedrukt worden welke nog wel voor schade kan zorgen.
Wij adviseren en helpen je graag bij het vinden van de juiste helm. Wij hebben ABUS, MET en Rogelli helmen. Niet ieder hoofd heeft dezelfde pasvorm. Vandaar dat wij verschillende merken hebben. Voor de racefiets, mountainbike en elektrische fiets. In vele kleuren en maten…


Op dit moment hebben wij een aantal helmen in de aanbieding, deze vind je terug op de site.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

MET Helmen Rivale

De Rivale helm van Met is uitgerust met een MIPS systeem. Een ultralichte helm met een zeer comfortabele pasvorm. 10% korting op alle Met helmen

Met helmen Mobilite met Mips NU

Mobilite Met helm is met zijn Urban looks een comfortabele fietshelm en uitermate geschikt voor mensen die er graag met de ebike op uit gaan. In de helm zit een MIPS systeem welke extra veiligheid bied aan uw wanneer u ten val komt.

MET Allroad

De MET Allroad fietshelm is uitgerust met een MIPS systeem. Een extra schaal in de helm die de impact van een een valpartij waarbij het hoofd wordt geraakt wordt verdeeld. Hiermee wordt zwaarder hersenletsel voorkomen. Rij veilig en draag een Helm !!

MET Helmen Vinci

MET helmen hebben een goede pasvorm en zijn uitgerus met een MIPS systeem.

MET fietshelm Estro

De 2 kleurige helm is uitgerust met MIPS . Lichte helm die comfortabel zit door zijn fijne pasvorm.

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook