• 1

Artigiano

Bemelman Bikesport de wielersportspecialist van de Bollenstreek. De winkel is ontstaan vanuit passie en liefde voor de wielersport en voor het vak. 

Bemelman Spuiterij & Bikepaint Poedercoating, autoschadehersteller, spuiterij en poedercoat bedrijf. Naar aanleiding van het poedercoaten van fietsen was vraag naar dé en montage van fietsen om vervolgens het frame opnieuw te lakken. 

Ruim veertig jaar geleden begon Dick Bemelman, Bemelman Spuiterij. Begonnen in Katwijk, nu gevestigd in Noordwijkerhout. De vraag naar restauratie en custom painted fietsframes groeide. Vandaar begon hij, ondernemer als hij is, met het poedercoaten van fietsframes en later autovelgen en vele andere materialen voor bijvpprbeeld constructie bedrijven en interieurbouwers. De poedercoat afdeling in Noordwijkerhout is inmiddels uitgebreid met een grote straalcabine en oven van 4.5 meter.  

De mensen weten Bikepaint inmiddels te vinden voor het restylen van hun fiets of voor het wegwerken van schade.

Eigen merk

Wij hebben ons eigen merk genaamd Artigiano. Dit merk wordt in kleurstelling en design gespoten die klant wil. Race, MTB, strandfiets, toerfiets enzovoorts.

Daarna wordt het frame opgebouwd met de componenten naar keuze, vandaar onze slogan 'We build your dream'. Al vanaf € 1.799,- heeft u die ene unieke fiets. Of het nu gaat om een nieuwe fiets, of het 'oppimpen' van uw huidige fiets; loop gerust binnen bij BemelmanBikesport in Lisse of Bemelman Spuiterij in Noordwijkerhout.

 

 

  

Artigiano & Bikepaint

Poedercoaten voor een mooie uitstraling én verlenging van de levensduur. Met een poedercoating laag beschermt u voorwerpen tegen slijtage, roesten en beschadigingen. De coating vormt een beschermende tussenlaag tussen het voorwerp en de lucht, water, zuurstof en andere omgevingen.

Poedercoating staat bekend om haar sterkte waardoor zij voorwerpen optimaal beschermt. Niet alleen is poedercoaten een duurzame oplossing omdat het de levensduur van voorwerpen verlengt ook komt er maar een minimale hoeveelheid afval vrij tijdens dit proces.

Hoe werkt poedercoaten?

Het poedercoaten van metaal en ijzer wordt gedaan door een poederpistool dat elektrostatisch is geladen. Door deze elektrostatische lading krijgen de kleine poederdeeltjes een negatieve lading. Dit zorgt ervoor dat de deeltjes/het poeder zich maar al te graag willen hechten aan het eerste wat zij tegenkomen: het door u gekozen voorwerp.

De stappen van het poedercoaten zijn simpel maar vragen om de juiste kennis van techniek en juist materiaal.

 

 1. Voorbehandeling/schoonmaak
  Om de poedercoating goed te laten hechten is het van belang om het voorwerp 100% vet-  -vuil en roestvrij te maken. Dit kan door het product chemisch te behandelen, stralen  
 2. Drogen
  Na de voorbehandeling is het noodzakelijk het voorwerp (in een schone omgeving) te laten drogen. Dit gebeurt vaak in een oven.
 3. Het poedercoaten zelf
  In de speciale poedercoatcabine wordt het voorwerp ingespoten met poeder van de gewenste kleur.
 4. Oven
  Nu is het tijd om de poeder samen te laten smelten tot één geheel. Door de coating door en door te verwarmen, smelten de poederdeeltjes samen tot een laklaag.
 5. Controle
  Als laatste voeren wij uiteraard een controle uit om de kwaliteit van de poedercoating te controleren. Externe factoren kunnen namelijk een nadelige invloed hebben op de hechting van de coating.

 

Artigiano

Artigiano, letterlijk "ambachtsman" in het nederlands is een custom build racefiets, mountainbike, stadsfiets of strandracer. U, als opdrachtgever, kan bepalen wat er op de fiets komt aan onderdelen en hoe deze er uit komt te zien.

In de eigen spuiterij zal de spuiter uw fiets lakken of poedercoaten. Terug uit de spuiterij zorgt Bemelman Spuiterij er voor dat de fiets vakkundig bij Bemelmanbikesport wordt opgebouwd. Zo wordt bij Bemelman Bike Sport, in eigen beheer, uw fiets opgebouwd tot een uniek exemplaar. 

Bedrijfsfietsen

Ook voor bedrijfsfietsen kan u bij ons terecht. Zo kan u als bedrijf een fiets uitzoeken bij Bemelmanbikesport. U levert het logo aan en  Bemelman Spuiterij en Bikepaint in Noordwijkerhout spuiten de fietsen in uw bedrijfskleuren.

Fiets opknappen

 

Ook voor uw huidige fiets die een metamorfose nodig heeft kan u bij ons terecht. 

Ons eigen merk is ontstaan toen wij de winkel in 2011 opende boven Bikepaint. Toen nog een showroom waarna wij later op de Heereweg in Lisse ons eerste echte winkeltje opende. Waarom zou je geen fiets custom bouwen? Zo kan je alle wensen van kleur tot onderdelen ten uitvoer brengen. Ok het materiaal, carbon, aluminium of titanium? Er rijden nu al heel wat exemplaren rond in de Bollenstreek. Vanaf € 1500 rijdt u al een race-, strand-, gravelfiets of mountainbike. Voor de strandfiets ideaal omdat de extra grondlaag voor extra bescherming zorgt tegen het zout water.


De voordelen van Artigiano

 • Een unieke fiets
 • Je eigen ontwerp
 • Je eigen kleuren
 • Je eigen type frame
 • Keuze uit  onderdelen
 • Keuze uit wielen

 

  
Offerte-aanvraag  U dient Javascript aan te zetten om het formulier te kunnen verzenden.
Deel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook