• 1

Bike Paint

Bemelman Bike Sport (BBS) is uniek doordat we een eigen poedercoat en spuiterij bedrijf hebben. We kunnen een fiets opbouwen met elk gewenst onderdeel en het frame spuiten in iedere kleur en design. Vanaf € 1499 rijdt u al op die ene unieke fiets. Weet u niet welke onderdelen er op moeten ? Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuzes. Hierbij  houden we rekening met ieders budget. We nodigen u ook uit in de spuiterij waar u wordt geholpen met de kleurkeuze en design. En  u mag een kijkje nemen  de spuiterij.

 

Artigiano & Bikepaint

Poedercoaten voor een mooie uitstraling én verlenging van de levensduur. Met een poedercoating laag beschermt u voorwerpen tegen slijtage, roesten en beschadigingen. De coating vormt een beschermende tussenlaag tussen het voorwerp en de lucht, water, zuurstof en andere omgevingen.

Poedercoating staat bekend om haar sterkte waardoor zij voorwerpen optimaal beschermt. Niet alleen is poedercoaten een duurzame oplossing omdat het de levensduur van voorwerpen verlengt ook komt er maar een minimale hoeveelheid afval vrij tijdens dit proces.

Hoe werkt poedercoaten?

Het poedercoaten van metaal en ijzer wordt gedaan door een poederpistool dat elektrostatisch is geladen. Door deze elektrostatische lading krijgen de kleine poederdeeltjes een negatieve lading. Dit zorgt ervoor dat de deeltjes/het poeder zich maar al te graag willen hechten aan het eerste wat zij tegenkomen: het door u gekozen voorwerp.

De stappen van het poedercoaten zijn simpel maar vragen om de juiste kennis van techniek en juist materiaal.

 1. Voorbehandeling/schoonmaak
  Om de poedercoating goed te laten hechten is het van belang om het voorwerp 100% vet-  -vuil en roestvrij te maken. Dit kan door het product chemisch te behandelen, stralen  
 2. Drogen
  Na de voorbehandeling is het noodzakelijk het voorwerp (in een schone omgeving) te laten drogen. Dit gebeurt vaak in een oven.
 3. Het poedercoaten zelf
  In de speciale poedercoatcabine wordt het voorwerp ingespoten met poeder van de gewenste kleur.
 4. Oven
  Nu is het tijd om de poeder samen te laten smelten tot één geheel. Door de coating door en door te verwarmen, smelten de poederdeeltjes samen tot een laklaag.
 5. Controle
  Als laatste voeren wij uiteraard een controle uit om de kwaliteit van de poedercoating te controleren. Externe factoren kunnen namelijk een nadelige invloed hebben op de hechting van de coating.

 

Poedercoaten Bikepaint

Bij Bikepaint kunt u de meest uiteenlopende voorwerpen laten poedercoaten. Niet alleen de kleinere onderdelen zoals velgen en fietsframes maar ook zaken zoals tuinhekken, balken, binten en profielen voor interieurbouwers zijn mogelijk. Bemelman Bikepaint  beschikt namelijk over een oven die groot genoeg is voor onderdelen tot 4,5 meter!

Verder kunt u bij Bemelman kiezen uit vele kleuren, structuureffecten en glansgraden.En verschillende designs.

Carbon frames verdienen een andere methode omdat een carbon frame niet in de oven mag.

Het frame wordt geschuurd en laagje voor laagje gespoten en afgeplakt. Een intensief proces.

 

Fiets overspuiten 

Bikepaint spuit ook bestaande fietsen in een andere kleur. Sommige mensen vinden het zonde hun oude fiets in te ruilen voor een andere fiets. Wij kunnen de fiets démonteren en weer monteren.En natuurlijk spuiten in de klueren die u zou willen. Voor het opnieuw spuiten van uw fiets gaat u naar een vanaf prijs van € 350 voor frame en vork. Carbon is al snel € 100 duurder vanwege het schuren én de lak die duurder is die er op gaat. Hierin zit het dé en monteren niet inbegrepen .Sommige mensen kiezen er voor dit zelf te doen.

 

Offerte-aanvraagU dient Javascript aan te zetten om het formulier te kunnen verzenden.
Deel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook