• 1

Body scanning

 

 

 

                                                                                                     

 

 

                                                                      

BODYSCANNING CRM

Het belang van de juiste fiets.

Een goede fietshouding is belangrijk maar voordat we het over de juiste fietshouding gaan hebben willen wij het eerst hebben over de keuze van een  fiets. Welke fiets past nu eigenlijk bij welke type en wensen van iemand  ? Regelmatig krijgen wij mensen in de winkel die een fiets willen kopen maar eigenlijk niet weten welke soort of type fiets. Het kan ook zijn dat je een bepaalde fiets ontzettend leuk vindt maar helemaal niet bij jou past vanwege fysieke beperkingen. Een instap die te hoog is of een te plat stuur. Hierdoor kan het gebeuren dat je in jouw ogen een miskoop doet en spijt krijgt van je aankopen. En dat is voor beide partijen heel erg vervelend.

De ergonomie is voor elke fietser verschillend. Een stadsfiets is ingericht op comfort en een vrij rechte houding waarmee je overzicht hebt op het verkeer en waarmee je snel op en af kan stappen. Een racefiets  oftewel wielrenner is gericht op efficiëntie en voor een mountainbiker is wendbaarheid bijvoorbeeld erg belangrijk.

Om u een handje te helpen bij het vinden van de juiste fiets hebben wij een Bodyscanning systeem , een geavanceerd meetsysteem waar een zeer nauwkeurig advies uit komt rollen .Hier gaan wij nog niet meten maar gaan we aan de hand van goed doordacht systeem een aantal vragen beantwoorden. Dit systeem is ontwikkeld in samenwerking met ingenieurs , fysiotherapeuten , orthopeden en fanatiek fietsers. Aan de hand van deze antwoorden komt een advies. Met dit advies stellen wij onze pasfiets in. Zo kan u voelen en beleven hoe een bepaalde fiets  nu eigenlijk zit.

Vervolgens gaan we kijken welke fietsen wij hebben die mogelijk bij u passen. Een hybride fiets, stadsfiets, e-bike, trekking fiets, mountainbike of iets wat hier tussen in zit.

Nadat de keuze op een fiets is gevallen gaan wij een nauwkeurige meting doen op basis van die fiets.

Bij de meting die wij verrichten  wordt u niet aangeraakt. Wij geven u alleen aanwijzingen. Hier kan een advies uit komen  voor bepaalde handvatten , deze zijn er namelijk voor grote en kleine handen net zoals zadels welke aan de hand van de zitbotjes wordt opgemeten. Wij kunnen u alles aanbieden wat nodig is om met optimaal rendement én met  veel plezier te kunnen fietsen.

 

FIETSONGEMAKKEN 

Heeft u klachten zoals slapende handen , pijnlijke knieën , lage rugpijn of andere vervelende klachten die u weerhouden om te fietsen of langere tochten te maken ? In vele gevallen heeft dit met de zithouding en afstelling van de fiets te maken. Helaas kunnen wij geen wonderen verrichten maar met wat aanpassingen en ergonomische onderdelen van SQLAB kunnen wij veelal klachten doen verminderen dan wel laten verdwijnen.

 

Fietsmeting

Om zo veel mogelijk rendement uit je fietsprestaties  te halen en gezondheidsrisico's te verminderen is het belang van een juiste zithouding essentieel. Voor Fanatiek sporters kan een cm al verschil uit maken in de krachtoverbrenging. Het belang van de juiste zithouding wordt vaak onderschat. Er bestaan ergonomische bureau stoelen die door fysiotherapeuten op maat worden afgesteld. Waarom zou dit niet voor een fiets zo zijn. Nu zijn wij natuurlijk geen fysiotherapeuten maar het hele concept van de bodyscan is wél ontwikkeld met fysiotherapeuten, ingenieurs, fanatiek fietsers  en andere belangrijke beweging deskundigen. Hieruit is een nauwkeurige meting gekomen. Aan de hand van deze meting kunnen ook ergonomische aanpassingen worden geadviseerd. Zoals een passend zadel, handvatten , stuur of zelf pedalen. Wij hebben het hele assortiment van SQLab welke ook ontwikkeld is, juist voor de fietser.

Ben jij fanatiek fietser en wil je meer rendement uit je fiets en prestaties halen?  Sta je een beetje stil qua prestaties of heb je wat klachten die niet echt aanwijsbaar zijn? Wij van team Bemelman adviseren u altijd, ga naar een huisarts bij aanhoudende klachten!

Voor wie een fietsmeting

Iedereen kan een fietsmeting laten doen. Een wielrenner , vakantiefietser, mountainbiker, e-biker. Zit je niet lekker op de fiets, heb je slapende handen , tintelende voeten , pijnlijke billen of wil je sneller en langer kunnen fietsen? Wellicht dat een aanpassing hierin verschil maakt.

Maat fiets

Hoe vaak hoor je niet bij de aanschaf van je fiets, hoe lang bent u? Aan de hand van de lengte wordt dan de conclusie getrokken dat een maat Large of medium bij u hoort. De maat van een fiets zegt niet altijd of dit ook de juiste maat fiets is die bij u als uniek mens hoort.  Sommige hebben lange benen met 1.80m en anderen hebben een langer bovenlichaam met kortere benen.


Terug



Deel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook