• 1

Colnago

Colnago is de maker van het eerste carbon frame. Met de 5 x hoger dan vereiste weerstandslimiet is dit het veiligste frame te wereld.

Colnago heeft aandacht voor details . Een reis van 60 jaar, technologie en zoekend naar innovatie.  

Het frame wordt echt op maat gemaakt voor de klant. Met zogenaamde lugs kan je de buizen op de gewenste lengtes gebruiken.  Afhankelijk van de vereisten worden mallen gemaakt met verschillende hoeken met die vereisten die nodig zijn. Dit wordt zeer nauwkeurig gedaan.

De buizen die in het frame gaan worden met tweecomponenten lijm de luchtvaart gelijmd die een trekkracht heeft van meer 200 kg. Dit is getest in het ruimtevaartcentrum in Milaan in de extreme omstandigheden. Dit omdat je niet weet in welke omstandigheden en weersklimaten de fiets wordt gebruikt.

De dichtheid proeven die worden gedaan zijn van groot belang. in de praktijk moet een buis 100/200 kg trekkracht kunnen doorstaan.

In de fabriek waar constant wordt gewerkt aan innovatie is er 3 jaar gewerkt aan aan het ontwikkelen van weerstand tests.

Er zijn verschillende soorten koolstof van verschillende kwaliteit en eigenschappen. Het is van grootbelang de dikte van het frame te bepalen en welke vezels daar voor worden gebruikt omdat sommige gebieden grotere spanningen moeten weerstaan dan andere. Hier is 3 jaar studie aan vooraf gegaan.

De fiets wordt getest door profs die met 40 sensoren is uitgerust op belangrijke punten. Blootgesteld onder verschillende weersomstandigheden en alle soorten terreinen zoals de kasseien asfalt of andere bestrating , elke vorm van stress zal de het frame ondergaan.

De frames worden gemaakt in Italië.

Colnago garandeert dat zijn frames vrij van productie en materiaalfouten. (gekocht bij erkende dealer)

Reisje naar Belgie

Als u een Colnago bij ons koopt gaan wij samen met u naar Colnago in Belgie om u alle modellen, kleuren en types te laten zien. Ook wordt u helemaal opgemeten zodat het juiste frame voor u wordt gemaakt. 

In de showroom hebben wij 5 modellen staan.

Registreer je frame voor extra garantie , garantie voorwaarden en gebruikshandleidingen .

BIJSTAND EN GARANTIE
Colnago garandeertdat zijn frames vrij van productie- of materiaalfouten, indien gekocht bij een geautoriseerde dealer.
Om binnen de garantieperiode een claim in te dienen, neemt u contact op met dezelfde winkel waar de aankoop is gedaan en stuurt u het product terug

https://www.colnago.com/en/assistance-and-warranty/


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook