• 1

Prolithium

 Prolithium E-Bikes 

Dicht bij huis, in de Bollenstreek, Noordwijkerhout, is sinds 2007 het bedrijf ¨R.A.T * -Holland gevestigd. Zij produceren elektrische fietsen van het merk Prolithium en sinds kort is daar het nieuwe merk ¨Van Holland¨ aan toegevoegd.

Voor elke doelgroep is er een moderne fiets, zoals bijvoorbeeld een elektrische vouwfiets of stadsfiets, met onderdelen van hoge kwaliteit en de lithium accu´s die garant staan voor lange fietstochten door de natuur of het woon-werkverkeer.

U kunt kiezen uit verschillende accu´s met verschillende capaciteit: bijvoorbeeld

10ah/360Wh

13Ah/468Wh

18,2 Ah/ 655Wh           

21Ah/750Wh.

 

 

De capaciteit (Wh) van de fietsaccu kan verschillen. Veel E-bikes worden met een 10Ah/360Wh of een 13Ah/468Wh accu geleverd.

Bij sommige fietsen is het ook mogelijk om te kiezen voor een zwaardere accu. Je kunt dan (tegen bijbetaling) kiezen voor een zwaardere accu (bijvoorbeeld 655Wh of de 750Wh). Met een accu met meer Wh is de actieradius groter.  U kunt dan verder fietsen zonder de fietsaccu tussendoor op te laden. Een accu van 655 Wh levert twee keer zoveel energie als een accu van 360 Wh op dezelfde e-bike.

 

De Voorwielmotor en de Middenmotor

 

Bij de fiets met middenmotor zit de motor laag geplaatst, in het midden van de fiets bij de trapas. Hierdoor is er een stabiele gewichtsverdeling en uitstekende wendbaarheid. Ook voelt de ondersteuning heel natuurlijk aan. De middenmotor wordt aangestuurd door een combinatie van sensoren waaronder een trapkrachtsensor.De middenmotor heeft meer vermogen dan de voorwiel- of achterwielmotor en daardoor geschikt voor diverse landschappen.

De prolithium Sprinter maakt gebruik van een Bafang Max middenmotor, fluisterstil!

 

De voorwielmotor drijft direct het voorwiel aan, hierdoor voelt het alsof u wordt voortgetrokken. Een voorwielmotor zorgt dan ook voor een echt ‘wind mee’ gevoel Deze wordt met een rotatiesensor aangestuurd. Deze sensor meet alleen of u wel of niet trapt en niet hoeveel kracht u zet. De ondersteuning is daardoor altijd constant, ook als u moe wordt, maar minder efficiënt.

Elektrische fietsen met een voorwielmotor hebben een versnellingsnaaf in het achterwiel en een gesloten kettingkast. Dat maakt ze zeer onderhoudsvriendelijk..

De meeste prolithiumfietsen maken gebruik van een borstelloze 250 watt motor, eveneens fluisterstil.Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook