Spiked cycles tekst 1

Spiked Cycles

Het idee

In 2009, met 13 jaar ervaring als designer voor Cycles Lapierre in high-end mountainbikes en racefietsen, werd mijn nieuwsgierigheid naar de uitdagingen die elektrische fiets technologie zou kunnen bieden steeds sterker. Verbazingwekkend dat de markt hier niet op in speelde! Het merendeel van de elektrische fietsen die aangeboden werden was niets anders dan een reguliere fiets met wat elektrische componenten er op geschroefd. Een duidelijke visie ontbrak. Als ontwerpers herkenden wij hierin zowel de kans als de professionele uitdaging om in actie te komen. Ik besloot een ‘vision statement’ te maken met daarin mijn visie op het product elektrische fiets om partijen in de branche uit te dagen om samen met de ontwerpers van Knoppert van Spijk stappen in die richting te ontwikkelen.

Bemelman Bikesport logo
Bemelman Bikesport
Spiked cycles tekst 2

Gsix.power™ Project’

Onder de naam ‘Gsix.power™ Project’ gingen drie bedrijven in 2009 een unieke co‐creatie samenwerking aan: SR Suntour, Curana en Knoppert van Spijk. Op basis van de design visie van Knoppert van Spijk werden een zestal concept e‐bikes ontwikkeld. Het project gaf SR Suntour, de Japanse fabrikant van fietsonderdelen, bekend van de verende voorvorken, de gelegenheid om aandacht te trekken voor hun e-bike componenten. Zo ook voor de innovatieve Belgische firma Curana: de manier waarop zij highlite aluminium toepassen voor spatborden sloot naadloos aan op onze designvisie tégen de vertrutting van de fiets, maar vóór elektrisch fietsen.

Bemelman Bikesport logo
Bemelman Bikesport
Spiked cycles tekst 3

Compact ‘multi-size’ frame

De geometrie van de frames is zo ontworpen dat we de meeste mensen – van klein tot groot – met slechts twee frames kunnen bedienen. Kenmerkend is ook de langere wielbasis met speciale ruimte voor de accu tussen de extra schuine zitbuis en het achterwiel. Hierdoor ontstaat een ideale gewichtsverdeling en een fiets met meer rijcomfort. Het aluminium 7005 frame heeft veel overeenkomsten met fiets frames uit het moderne mountainbike segment. Het is compact en daardoor sterk en lichtgewicht. De T4-T6 warmte behandeling maakt ons frame nauwkeurig en garandeert het een lange levensduur.

Bemelman Bikesport logo
Bemelman Bikesport

Copyright © 2018 Bemelman Bikesport | Alle rechten voorbehouden | Voorwaarden en Privacy verklaring

Site-Index | Designpro.nl | Sitemap