• 1

ONDERHOUDSTIPS VOOR DE ELEKTRISCHE FIETS TIJDENS DE WINTER


ONDERHOUDSTIPS VOOR DE ELEKTRISCHE FIETS TIJDENS DE WINTER


Het natte herfstweer is een feit. De dagen worden korter, natter en kouder. Dit vergt meer van de accu. En in de winter ontkom je niet aan de kou. De kou kost je actieradius en verminderd de prestaties van je accu. Om schade aan je accu te voorkomen hebben wij een aantal tips.

 Wanneer je tijdens de wintermaanden niet op de elektrische fiets gaat rijden is het belangrijk de accu toch op te laden. Een accu ontlaadt zichzelf, loopt leeg. Door de zelfontlading kan het gebeuren dat deze te ver leeg loopt. Dit noemen ze diepteontlading. Door de diepteontlading kan de accu ernstige schade oplopen en zelfs stuk gaan.

Zoals gezegd heeft kou invloed op je accu. De cellen in de fietsaccu functioneren minder goed. Het laden duurt daardoor langer en de accu levert minder vermogen. Dit kan 25/30 % minder actieradius schelen tijdens extreme kou. Schrik dus niet als je in de winter fietst en je accu sneller leeg loopt.

Fiets je niet: laadt de accu dan toch af en toe op! Leg de accu het liefst binnen zodat deze tegen kou en vocht wordt beschermd.

Laad je fietsaccu in een droge niet te koude omgeving, het laden gaat sneller en de actieradius is hoger doordat de fietsaccu niet extreem koud is. Als je een afneembare accu hebt is het wenselijk deze binnen op te laden dus niet in een vochtige schuur.

Zorg voor een goede bandenspanning.

Smeer je ketting en maak de ketting af en toe schoon, modder en andere natte viezigheid wordt hard als het opdroogt, dit kan schade of extra slijtage opleveren.

Laat je fiets door een erkende fietsenmaker onderhouden en updaten. Zonder aantoonbaar onderhoud kan een garantieclaim op de tocht komen te staan.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT: FREEBIKE! 


Fiets in andere kleurstelling laten spuiten of poedercoaten ?

Nu de racefiets op zolder staat is het misschien een goede tijd om deze jouw tweewieler andere kleurstelling te laten spuiten. Zo rij je van het voorjaar weer op een nieuwe fiets ! Incl. gratis fietsmeting !

Nieuw in collectie Freebike

Freebike is een groot opkomend merk in Nederland. Prachtige fietsen met riemaandrijving of ketting met gesloten kettingkast. In elke maat verkrijgbaar .En fietsen in leuke kleuren.

LEKKER MOUNTAINBIKEN!


BH Bikes Spike 1.0 Mountainbike

Mountainbikes stromen weer langszaam binnen. Nu de BHBike Spike. Een stoere mountainbike !

Wat doen wij allemaal ?

Fietsreparatie of fiets overspuiten . In samenwekring met ons zusterbedrijf Bikeapint in Noordwijkerhout kunnen wij uw carbon frame voorzien van een nieuwe combinatie. Ook hebben wij ons eigen merk Artigiano .

Fietstas en rugtas

Reis je veel van A naar B op de fiets, trein en met de bus? Dan kan het handig zjn om over een rugtas te beschikken welke ook geschikt is om aan de fiets te hangen. De New Looxs fietstas heeft niet alleen een stoer uiterlijk maar is ook waterdicht en van sterke kwaliteit.

Lezyne fietsverlichting

De dagen worden weer korter . Dat betekent dat de verlichting weer gecontroleerd moet worden.Zorg dat je goed gezien wordt. Het snelle en drukke verkeer vraagt er om goed gezien en verlicht op pad te gaan. Van het merk Lezyne hebben wij verlichting sets voor de gewone fiets maar ook voor de gravelbike of MTB met een hoog aantal lumen voor de de donkere paden in het bos.

Per 1 januari 2023 helmplicht scooters

Wist u dat per 1 januari de helm verplicht is voor de snorscooters? Om u te kunnen bedienen hebben wij geschikte en goedgekeurde helmen speciaal voor de scooters en speedpeddelec. Fietshelm XLC E-Bike BH-C29

Simplon tour-, travel-, trekking dan wel vakantiefiets

Ben jij op zoek naar een fijne travel tour fiets dan wel vakantiefiets? Van ons nieuwe merk Simplon hebben wij diverse modellen binnen . Met riem , naaf of dellieur in verschillende maatvoeringen .Ook electrische ondersteuning en riem.

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook