• 1

ONDERHOUDSTIPS VOOR DE ELEKTRISCHE FIETS TIJDENS DE WINTER


ONDERHOUDSTIPS VOOR DE ELEKTRISCHE FIETS TIJDENS DE WINTER


Het natte herfstweer is een feit. De dagen worden korter, natter en kouder. Dit vergt meer van de accu. En in de winter ontkom je niet aan de kou. De kou kost je actieradius en verminderd de prestaties van je accu. Om schade aan je accu te voorkomen hebben wij een aantal tips.

 Wanneer je tijdens de wintermaanden niet op de elektrische fiets gaat rijden is het belangrijk de accu toch op te laden. Een accu ontlaadt zichzelf, loopt leeg. Door de zelfontlading kan het gebeuren dat deze te ver leeg loopt. Dit noemen ze diepteontlading. Door de diepteontlading kan de accu ernstige schade oplopen en zelfs stuk gaan.

Zoals gezegd heeft kou invloed op je accu. De cellen in de fietsaccu functioneren minder goed. Het laden duurt daardoor langer en de accu levert minder vermogen. Dit kan 25/30 % minder actieradius schelen tijdens extreme kou. Schrik dus niet als je in de winter fietst en je accu sneller leeg loopt.

Fiets je niet: laadt de accu dan toch af en toe op! Leg de accu het liefst binnen zodat deze tegen kou en vocht wordt beschermd.

Laad je fietsaccu in een droge niet te koude omgeving, het laden gaat sneller en de actieradius is hoger doordat de fietsaccu niet extreem koud is. Als je een afneembare accu hebt is het wenselijk deze binnen op te laden dus niet in een vochtige schuur.

Zorg voor een goede bandenspanning.

Smeer je ketting en maak de ketting af en toe schoon, modder en andere natte viezigheid wordt hard als het opdroogt, dit kan schade of extra slijtage opleveren.

Laat je fiets door een erkende fietsenmaker onderhouden en updaten. Zonder aantoonbaar onderhoud kan een garantieclaim op de tocht komen te staan.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Wat doen wij allemaal ?

Fietsreparatie of fiets overspuiten . In samenwekring met ons zusterbedrijf Bikeapint in Noordwijkerhout kunnen wij uw carbon frame voorzien van een nieuwe combinatie. Ook hebben wij ons eigen merk Artigiano .

Fiets andere kleur ?

Pimp My Bike ! In ons poedercoating bedrijf spuiten en poedercoaten wij o.a. fietsframes Bikepaint

VOEDING EN FIETSEN


Slotlaan groep

Slotlaan groep. Fanatieke fietsers die leuke tourritten maken. Nu helemaal spik en span in mooie kleding van Bemelmanbikesport .

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook