• 1

VOEDING EN FIETSEN


VOEDING EN FIETSEN


Voeding en vocht zijn belangrijke bouwstenen voor je lichaam, tijdens het wielrennen vraag je veel van je lichaam en gaan er veel brandstoffen doorheen.

Tijdens het fietsen van een fietstocht verlies je veel vocht. Wanneer je teveel vocht verliest en niet genoeg aanvult kan dit jouw prestaties doen verminderen. Goed drinken is daarom erg belangrijk voor jouw functioneren en prestaties. Aangezien spieren suiker nodig hebben als brandstof is het ook belangrijk dat je, je suikers tijdig inneemt, het liefst binnen 2 uur na het sporten.

Voor sporters zijn koolhydraten en eiwitten een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding om te kunnen presteren maar ook om voldoende te herstellen. Eiwit zorgt voor herstel van je spieren. Fanatieke sporters nemen soms een eiwit voor het slapen in, wist je dat de opbouw en afbraak  tijdens het slapen gewoon doorgaat?

In ons assortiment hebben wij diverse sportdrinks, repen en gelletjes die er voor zorgen dat je tijdens een lange rit voldoende gehydrateerd blijft, koolhydraten binnenkrijgt en de suikerbehoefte op pijl blijft. Zo blijf je die vervelende hongerklop voor, die je zomaar overvalt tijdens een rit.

Nu de racefiets weer uit de mottenballen is gekomen kunnen we weer gaan opbouwen. Sommigen trainen in de gym tijdens de wintermaanden en doen spinninglessen, anderen gaan schaatsen of mountainbiken om fit te blijven tijdens de winter.

Wanneer je weer lekker gaat trainen op de racefiets en je jouw lichaam extra gaat belasten zijn er aantal dingen belangrijk. Rust voldoende na de inspanning voor een goed herstel. Zorg voor voldoende voeding en eventueel sportvoeding om nog meer rendement te halen uit je sportprestaties. Voldoende voeding zorgt ervoor dat je geen spiermassa inlevert. Heb je het gevoel dat je bijna niet vooruit komt? Dan kan dit zijn doordat je de verkeerde bouwstoffen tot je neemt waardoor je lichaam niet herstelt of onvoldoende bouwstenen heeft.  Voeding speelt dus een belangrijke rol bij herstel, prestatie.

Met de jarenlange ervaring en knowhow kunnen de jongens je alles over gelletjes, reepjes, voeding of de opbouw van je trainingen geven.

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Pimp my Bike

Pimp my Bike , geef jouw oude vertrouwde fiets weer een nieuwe look !!

DIEFSTAL FIETS

Zet je fiets extra op slot ter voorkoming van diefstal

Wat doen wij allemaal ?

Fietsreparatie of fiets overspuiten . In samenwekring met ons zusterbedrijf Bikeapint in Noordwijkerhout kunnen wij uw carbon frame voorzien van een nieuwe combinatie. Ook hebben wij ons eigen merk Artigiano .

Fiets andere kleur ?

Pimp My Bike ! In ons poedercoating bedrijf spuiten en poedercoaten wij o.a. fietsframes Bikepaint

Slotlaan groep

Slotlaan groep. Fanatieke fietsers die leuke tourritten maken. Nu helemaal spik en span in mooie kleding van Bemelmanbikesport .

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook