• 1

Sponsor

 

Over de Jeugafdeling

 

Kom kennismaken.

Wielrennen is leuk! Wil je ook een keer mee trainen, dat kan! Je kan een 4-tal kennismakings/proeftrainingen volgen. Als je zelf (nog) geen racefiets hebt kan je gebruik maken van een huurfiets (indien voorradig). Als je wilt komen crossen dien je trouwens wel te beschikken over een cyclocrossfiets of een MTB. Die kun je helaas niet huren/lenen op de club.

Neem voor de trainingen contact op met de jeugdcommissie via rtvbjeugd@gmail.com. We zullen je dan uitnodigen voor een training en alle verdere informatie per e-mail aan je doorgeven. De eerste vier keer moeten ook je ouders aanwezig zijn; dit i.v.m. de veiligheid.

Over de toervereniging RTV de Bollenstreek

 

Het toerfietsen is een duursport en vindt plaats op de openbare weg. De normale verkeers- en gedragsregels zijn van toepassing. Het prestatie-element bij het toerfietsen is normaliter niet de snelheid, maar de afgelegde afstanD.

Toerfietsen kun je doen op een race-, sportfiets, mountainbike of op een gewone fiets.

Clubtoertochten

Tijdens het toerseizoen, dat loopt van 1 maart tot 1 november, worden er wekelijks toertochten door de vereniging georganiseerd. Deze tochten kun je individueel of in een groep rijden.

Routes worden gereden op basis van GPS waarvan de bestanden beschikbaar zijn via de kalender op de vereniging website. De start van de clubtochten is vanuit het clubhuis. De starttijd varieert van 07:30 uur tot 08:30 uur maar een toergroep kan ook een andere starttijd kiezen zolang er rekening gehouden wordt met de opening en sluiting van het clubgebouw. Het clubgebouw sluit in de regel om 12:00 uuer behalve bij lange toertochten.

 

Summertime

Vanaf het moment dat de zomertijd ingaat worden er ook op donderdagavond clubritten georganiseerd. De lengte varieert van 25 tot 50 kilometer. De kosten voor deelname aan de clubritten is voor toerleden gratis. Niet-leden betalen per rit een bedrag afhankelijk van de te rijden afstand.

Wedstrijden op de baan voor toerfietsers

Een aantal maal per seizoen kunnen leden van de toervereniging op de baan meedoen aan een wedstrijd. Deze worden gehouden op de dinsdagavond één keer per maand.

 

Eenmaal per maand wordt er een extra lange toertocht (meer dan 100 kilometer) in het schema opgenomen. Onze eigen klassieker is de "Bollenstreek Classic” over afstanden van 55, 85 en 135 kilometer, die traditioneel jaarlijks eind mei of begin juni wordt georganiseerd.

Aan het uitzetten van de tochten is en wordt veel aandacht besteed de vereniging . De tochten leiden zo veel mogelijk langs mooie plekjes, over fraaie wegen en vrij liggende fietspaden. Mocht je tips of opmerkingen hebben over de routebeschrijvingen neem dan contact op met de toercommissie.

Prestatieklassement

Je kan de clubtoertochten laten noteren en afstempelen op een rittenkaart. Voor aanvang van het toerseizoen wordt een avond georganiseerd waar de rittenkaarten worden uitgereikt en de nodige informatie wordt gegeven.

 

Aan toerfietsers die in het seizoen de meeste (club)kilometers hebben gemaakt worden er extra beloningen uitgereikt. Beloningen en herinneringen worden in een bijeenkomst aan het einde van het seizoen uitgereikt.

Fiets en Geniet

Wil je het wat rustiger aan doen met toerfietsen dan kan dat op de dinsdagochtend om de 14 dagen. Het is vooral bestemd voor mensen boven de 55 jaar. Er wordt uitsluitend gereden op een gewone woon/werk/toerfiets.

De start is om 10.00 uur en het clubhuis is open om 09:30 uur. Voor Fiets en Geniet hoef je geen lid te zijn van RTV de Bollenstreek.

 

 

NTFU

De toervereniging is aangesloten bij deNederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Als lid van de toervereniging ben je daarmee automatisch lid van de NTFU.

Voor dat lidmaatschap krijg je:

  1. Toegang tot de website van de NTFU, waarin opgenomen een kalender van alle georganiseerde toertochten van de in Nederland aangesloten fietsclubs. Daarnaast bevat deze website allerlei voor de toerfietser nuttige informatie
  2. regelmatig het blad Fiets-Sport Magazine, het officiële orgaan van de NTFU.
  3. een basisverzekering, met de mogelijkheid deze uit te breiden. Je hebt daarvoor je verzekeringskaartje nodig -

Evenementen

Op Koninginnedag worden in Lisse en Hillegom familiefiets-tochten georganiseerd. Tijdens de najaarsfeesten in Lisse vindt in samenwerking met de Harddraverij-vereniging een familiefietstocht plaats.

Er worden ook meerdaagse fietstochten georganiseerd door leden van de RTV de Bollenstreek.

Clubhuis

Het clubhuis aan de Spekkelaan is het centrale punt van de ‘RTV de Bollenstreek’.

Hier kan je inschrijven voor de toertochten en wedstrijden. Na afloop daarvan kan je gebruik maken van de douches.

Daarnaast is er koffie met appelpunt verkrijgbaar en andere consumpties. Ook vinden er de commissie-, bestuurs- en jaarvergaderingen plaats.

Vrijwilligers

Het lijkt vanzelfsprekend, maar een vereniging als ‘RTV de Bollenstreek’ kan niet zonder haar vrijwilligers. Vrijwilligers zijn nodig zoals bijvoorbeeld als bar-medewerker, commissielid (diverse commissies) en bestuurslid. Verder zijn er vrijwilligers nodig voor het schoonmaken en onderhouden van het clubhuis, inschrijven en jureren van de wedstrijden en bij het organiseren van evenementen. Des te meer vrijwilligers, des te beter zijn de taken te verdelen. Mocht je een bijdrage willen leveren meld je dan aan als vrijwilliger. Je bent van harte welkom en je bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Website

Op de website vind je extra informatie over de ren- en toerafdeling.

Het adres is: https://rtvdebollenstreek.nl

 

Aanmelden als nieuw lid

Via onze website kan je je aanmelden als lid van RTV de Bollenstreek. De hoogte van de contributie is afhankelijk van het soort lidmaatschap maar een standaard toerlidmaatschap is op dit moment 66 euro. Word je halverwege van het jaar lid dan geldt een aangepaste contributie.

 

 

MBC de NoordBikers, dé mountainbikevereniging voor de Bollenstreek en Haarlemmermeer zijn sinds 1998 actief en inmiddels een flinke vereniging geworden.

Wil je het mountainbiken leren en de paden door de bossen en duinen verkennen ? Nieuwe mensen leren kennen ? Als lid kan je mee doen aan clinics die worden georganiseerd , bijvoorbeeld over voeding en onderhoud maar ook behendigheid en het verkennen van het parcous. Ook worden er leuke evenementen en avonden georganiseerd. Voor beginners en gevorderden .

Als je beginner bent raden wij u aan om met een getrainde mountainbiker te fietsen.  Zodat je de kleine kneepjes leert.  

Voor meer informatie www.noordbikers.nl

 

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook